Who I am?

torstai 9. huhtikuuta 2015

VAKAVA -2015 III


Moikka! Tämän urakan päättymiseen, vakava-kokeeseen on enää 26 päivää. Laitoin kännykkääni laskurin päälle vähän aikaa sitten mittaamaan päiviä pääsykokeeseen. Ensimmäinen luku, jota se näytti oli 52 päivää. "Vähän aikaa sitten"? Aika on mennyt todella nopeasti ja siitä päivästä tähän päivään ollaan matkan puolivälissä. Tähän asti olen käynyt "kattavasti" läpi artikkelit 1,2,6,7 ja 8. Kakkos artikkelin tilastojen ja muiden älyttömän hankalien asioiden jälkeen siirryin suoraan loppukirjaan vähän helpommalta tuntuviin artikkeleihin. 5/8 siis käyty. Nyt seuraavana vuorossa artikkeli 3. 
Viime viikonloppuna ja maanantaina pidin kaksi vapaapäivää kun makasin kotona oksennustaudissa. Tähänastisia vapaapäiviä onkin koossa kolme kappaletta. Joinain päivinä vaan tuntuu, ettei oikeasti pysty, ei vaan jaksa omaksua opiskeltavaa asiaa. Onneksi näitä päiviä on kuitenkin aika vähän ja luettua tulee. Tällä hetkellä ainoa lukemista hieman rokottava tekijä on Youtube. Avaan läppärin "vain yksi video" -periaatteella ja siihen jumitunkin tunniksi tai pariksi. Puhelimen olen vienyt melkein aina lukiessani keittiön pöydälle, koska tiedän sen olevan este syvälle keskittymiselle. 


Lukutekniikkaa? Olen käynyt artikkelin kerrallaan kirjaa läpi ja lukenut ensin kerran ajatuksella tekstin. Toisella lukukerralla teen alleviivauksia ja kolmannen kerran luen tekstin ääneen ja äänitän sen. Jos teksti on vaikeaselkoinen tai erityisen vaativa, luen sen vielä kerran tässä vaiheessa ennen muistiinpanojen kirjoittamista. Kirjoitan tiivistelmän artikkelista. Tämän jälkeen luen sen vielä kerran ja teen verkkovalmennuksen harjoituskokeen. ( teen aina harjoituskokeet saman illan aikana kaksi kertaa) Tässä vaiheessa menen kävelylle ulos, ja laitan kuulokkeista äänitteen artikkelista ja kuuntelen tekstin kertaalleen läpi ennenkuin menen kotiin. Kun tulen kotiin teen uudestaan harjoituskokeen ja katson oikeat vastaukset ja koitan painaa ne muistiin. Tämän jälkeen siirryn seuraavaan artikkeliin.

Olen käynyt joka ilta noin tunnin kävelyllä ulkona. Se on tosi hyvä tapa poistaa ylimääräistä energiaa kun haluaa lukea tai selvitellä ajatuksia. Jos samalla kuuntelee äänitettyä artikkelia se jää hyvin mieleen kun ei keskity muuhun kuin siihen kuunteluun ja eteenpäin tallusteluun. Ulkoilma tekee hyvää muutenkin ennen nukkumaan menoa, jotta saa paremmin unta. On tosi tärkeätä pääsykoe-urakan aikana nukkua ja syödä hyvin ja monipuolisesti. Itse olen ainakin huomannut, kuinka väsyneenä päätä särkee koko päivän -> huono keskittymiskyky -> ei jaksa -> ei opi -> huono lopputulos. Kannattaa siis oikeasti yrittää siirtää unirytmiä riittävän unen suuntaan.


Vielä jaksaa, tsemppiä kaikille lukemisen kanssa ja nauttikaa keväisestä ilmasta!

<3:M



2 kommenttia: