Who I am?

tiistai 5. toukokuuta 2015

VAKAVA-2015 V

Moikka! Tänään on se päivä, nimittäin valtakunnallisen kasvatusalan pääsykoepäivä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tämä on viimeinen VAKAVA-postaus. Eilen valmistauduin koko materiaalin kertauksella ja siinä kerratessa hurahtikin 7 tuntia. Kävin illemmalla jo valmiiksi katsomassa missä paikassa koe pidetään, ettei tänään enään tarvitse siitä stressata. 


Aloin kirjoitella pieniä muistiinpanoja vielä tärkeimmistä asioista post-it lapuille ja niitä kertyikin melkoinen määrä tuohon vaatekaapin oveen. Tänään en enää kirjaa avaa enkä lue muistiinpanoja. Kaikki työ on nyt tehty ja pitää katsoa mihin se riittää. Vähän jännittää olla ensimmäistä kertaa vakava-kokeessa kun se on niin erilainen kun tähänasti olen kokeisiin tottunut. Toivottavasti osaan täyttää nimen oikein siihen lappuseen.. Eiköhän siellä ole monen monta muutakin ensikertalaista joilla samat ajatukset valtaavat pään. Ehkä siellä neuvotaan sitten. 


Kokonais aika kokeeseen lukea oli 42 päivää. Keräsin vihkooni ylös kaikki lukutunnit, joita kertyi yhteensä 152. Vapaapäiviä pidin yhteensä 8. Viimeisellä viikolla alkoi uupua, takana painoivat  kevään ylioppilaskirjoitukset. Yritin koota ajatuksia tulevaan pääsykokeeseen ja yrittää väsymyksestä huolimatta lukea ja kertailla asioita. Nyt se on ohi. Tasan kahden ja puolen tunnin päästä alkaa koe ja neljän ja puolen tunnin päästä sekin on jo ohi. 6 viikkoa meni ihan älyttömän nopeasti. Nyt menen vielä hetkeksi makaamaan sänkyyn kuuntelemaan musiikkia ennen koetta.

Kokeen jälkeen suunnitelmissa ihanan Emilian kanssa shoppailua ja kahvittelua, tällä kertaa ihan ilman huonoa omatuntoa siitä kuinka se olisi pois lukuajasta. Enää ei tarvitse lukea.  

<3:M

2 kommenttia:

  1. Lukemista 152 tuntia!

    Siinä täytyy olla motivaatiota. Itse osallistuin myös VAKAVA -kokeeseen, toistamiseen.

    Ensimmäisellä yrittämällä luin kirjan kertaalleen, yo-kirjoitusten päätyttyä ei ollut motivaatiota lukea, oli kaikkea muutakin tekemistä jne. Lisäksi kai tottunut siihen, että vähällä lukemisella pääsee läpi. Arvailuksihan se meni.

    Tänä vuonna sitten otin kirjan käteen, luin sen kertaalleen ajatuksella, osallistuin verkkovalmennukseen, tein muistiinpanoja ja käsitekarttoja ja ymmärsin artikkelit hyvin.

    Käyn kuitenkin töissä, joten tuollainen lukumäärä, jonka mainitsit ei olisi ollut minulle edes mahdollista, enkä tiedä pystyisinkö motivoitumaan omatoimiseen opiskeluun pääsykokeita varten yli paria tuntia päivässä. Luku-urakkani siis ajoittui muutamien työpäivien jälkeen ja vapaa-päiville. En tiedä paljonko käytin lukemiseen, mutta varmaan alle 10 tuntia.

    Lähinnä siksi lähdin postaamaan tätä viestiä, kun olen aiemminkin lukenut, että jotkut käyttävät oikeasti työpäivän verran pääsykokeisiin lukemiseen. Se pistää miettimään, että ensinäkin onko itselläni mahdollisuuksia, jos luen kohtuullisen vähän, vaikka itse artikkelit ymmärtäisinkin. Sitten se pistää myös miettimään kuinka epäreilu tai reilu tämä maailma on. Onko reilua, jos saan paikan vähällä lukemisella ja joku toinen ei saa kymmenkertaisella lukemisella? Silti, jos ajatuksella opiskelee kymmeniä tunteja, niin mahdollisuudet päästä jatkoon/sisään lienee kaiketi hyvät. Toki opiskelua on monenlaista ja VAKAVA:ssa tärkeintä on ymmärtää kokonaisuudet, ei muistaa kaikkia yksityiskohtia. Opiskelijoita on moneen lähtöön ja toiset eivät opi millään, toiset oppivat kerran lukemalla.

    No, mielenkiinnolla odotan tuleeko kutsua jatkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi!:) Ihanaa kuulla muidenkin lukemisista VAKAVA-kokeeseen! Niin se vain menee, että toiset pärjäävät ihan minimaaliselta tuntuvilla lukemisilla, kun taas toisten on luettava ja tehtävä ihan hirveästi muistiinpanoja oppiakseen. Lukutunnit eivät kerro lopputuloksesta vielä mitään, toiset vaan tarvitsevat enemmän aikaa oppimiseen kuin toiset:) Vaikka itse luin paljon, VAKAVA-pisteet jäivät mielestäni aika alhaisiksi vaikka soveltuvuuskokeeseen pääsinkin. Jollen nyt paikkaa saa, ainakin tiedän mitä tehdä toisin vuoden päästä. Toivottavasti sulla meni koe hyvin ja pääsit seuraavaan vaiheeseen, kovasti tsemppiä sinne sinulle!

      Poista