Who I am?

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Valmistautuminen soveltuvuuskokeisiin


Kirjoitin blogiin pienen postaussarjan pääsykokeista ja siitä urakasta aiemmin keväällä. Myöhemmin VAKAVA-kokeen jälkeen postiluukusta tuli kaksi kirjekuorta Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampukselta. Olin läpäissyt VAKAVA:n ja päässyt soveltuvuuskokeisiin Savonlinnaan OKL:n sekä lastentarhanopettajapuolelle - JES! Pyörittelin pitkään päässäni ajatusta toiselle puolelle Suomea menemisestä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Tiesin, että haluan paikan ja olen valmis tekemään mitä vain sen eteen. Yli viikko ennen soveltuvuuskokeita aloin valmistautua niihin. Tiesin sieltä tulevan vastaan yksilöhaastattelun ja ryhmätehtävän lisäksi videoanalyysin, josta olin vähän kauhuissani. 



Aloitin valmistautumisen merkkaamalla kalenteriin kellonajat ja paikat. Seuraavaksi aloin miettiä, mitä siellä haastattelussa minulta voitaisiin kysyä? Pyöritin ajatuksia ympäri päässäni ja yritin googletella mitä muilta oli aiempina vuosina kyselty. Otin kynän käteeni ja aloin rustaamaan ajatuksia paperille. Myöhemmin mietin jokaista kysymystä erikseen ja keräsin ajatusviivoille mietteitä. Mitä enemmän mietteitä sinne löytyi, sitä varmemmaksi tulin siitä miten kovasti haluan opiskelupaikan. 


Tilasin aiemmin VAKAVA-kirjan opettajantietopalvelusta ja sen mukana ostin Pedagogiikan palikat kirjan. Ajattelin kirjan tiedoista olevan hyötyä soveltuvuuskokeissa ja aloin selailla kirjaa läpi. En lähtenyt tekemään mitään stressaavia lukusuunnitelmia ja kahlaamaan sanatarkasti koko kirjaa läpi. Halusin säilyttää rentouden, koska mitään kirjallista tenttiä meillä ei ollut ja materiaalia ei annettu soveltuvuuskokeita varten. Ennen kokeita sain eräältä opiskelijalta kasan Opettaja-lehtiä, joiden artikkeleita selailin ja lueskelin läpi etukäteen. Iso kiitos lehdistä! 

Osa OKL:n soveltuvuuskokeita oli videoanalyysi. Sitä ei oltu ennen pidetty ja siitä ei oltu annettu etukäteen meille mitään infomaatiota. Ainoa annettu tieto oli, ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja lyijykynä. Päätin siinä sitten googlettaa videoanalyysin ja vastaani tuli jonkun tekemä artikkeli (?) aiheesta. Lukaisin sen läpi kuitenkin edelleen ihmetellen, mitä videoanalyysissä haetaan? En saanut kysymykseen vastausta edelleenkään ja nyt odottelenkin vastausta sitten 3.7 saakka kunnes tulokset tulevat. Ehkä se sitten selviää mitä siinä haettiin, vai selviääkö?



Paikanpäällä Savonlinnassa pyrin saamaan ajatukset muualle haastatteluista ja koko siitä häsläämisestä siellä kampuksella. Kävin kävelemässä kuvan kauniissa maisemissa ja tutustuin hieman kaupunkiin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun sielä kävin, en tunne sieltäpäin Suomea yhtäkään ihmistä ja koko elämäni on Turussa. Ja nyt olen päättänyt haluta päästä sinne opiskelemaan. Muuttamaan yksin kuuden tunnin matkan päähän kotoa, perheestä ja ystävistä. Hullua? Kyllä. Kaikki on nyt tehty ja kaikkeni olen nyt antanut opiskelupaikan puolesta. Katsotaan miten käy, saanko paikan ja muutan Savonlinnaan vai vietänkö välivuoden ja jään asumaan kotiin. 3.7 Se nähdään.


<3:M

2 kommenttia:

  1. Hurjasti tsemppiä tulosten odottamiseen! :) Pidän peukut pystyssä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana, kiitos sulle!:) Tää odottaminen tuntuu kyllä tosi raastavalta kun yhtään ei tiedä et asuuko kuukauden päästä yksin toisella puolella Suomea vai jatkaako elämää täällä välivuodella:D Kohta selviää..

      Poista