Who I am?

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

"Turku vs Savonlinna"

Moikka! Viikonloput on aina vähän sellasta aikaa kun melkeinpä kaikki kaverit on omilla kotipaikkakunnillaan ja on siis paljon vähemmän tekemistä ja menemistä kuin arkipäivinä. Tämä taas tarkoittaa sitä, että aikaa jää enemmän ajatuksille ja sitä seuranneelle ahdistukselle. Olen melkein kuusi viikkoa asunut nyt täällä Savonlinnassa ja perjantaina iski ensimmäisen kerran sellainen " ai vitsit haluun käymään Turussa" fiilis. Kaikkia ihania ystäviä ja muita rakkaita on alkanut tulla ihan eritavalla ikävä kuin aiemmin. Ne kun ovat siellä 500kilometrin päässä.. En kuitenkaan käytä kokonaista postausta selitellen ikävää -haha. 
Nyt kun olen jonkin verran jo tätä arkea täällä ehtinyt nähdä, ajattelin vähän vertailla Turkua ja Savonlinnaa ja elämää näissä kaupungeissa.


Välimatkat 

Ensinnäkin kaupungit ovat aivan erilaiset. Turku on iso ja Savonlinna on, no..pieni.  Täällä kaikki elämä tapahtuu yhdellä kadulla ja kun sille kadulle osaa suunnistaa niin ei muuta tarvitsekaan koko kaupungista löytää. Lisäksi tietysti yksi merkittävä asia näin opiskelijan näkökulmasta on kampus, joka sijaitsee tältä kyseiseltä kadulta suunnilleen kilometrin päässä. Minnekkään ei siis ole pitkä matka täällä. Kun taas Turussa kaikki tarpeelliset kaupat tai muut rakennukset sijaitsevat ihan eripuolilla kaupunkia ja niihin voi helposti joutua matkustamaan puolikin tuntia. 

Ihmiset

Turussa olin tottunut, että keskustassakin ihmisiä kävelee koko ajan vastaan ja väkeä riittää mihin sitten oikeaastaan meneekin. Täällä jos vastaan kävelee kadulla viiden minuutin sisään enemmän kun kymmenen ihmistä, puhutaan jo ruuhkasta. Saa kyllä ihan rauhassa olla ja mennä ilman mitään tungoksia missään. Ihmiset täällä ovat yleisesti todella ystävällisiä ja iloisia. Välillä kaupassa tuntuu, että lähes kaikki tuntevat toisensa. Turussa jos menet kauppaan keltasissa kumisaappaissa, punaisissa farkuissa ja vihreässä neuleessa, saat melko varmasti ainakin yhden kummaksuvan katseen. Täällä ei mitään ongelmaa. Kauppaan voi mennä ihan missä vaatteissa vaan eikä sua katsota oudoksuen. Tää on mahtavaa! 

Kaupat

Turku on sen verran iso kaupunki, että sieltä kyllä löytyy jokaiselle sopivia kauppoja enemmänkin kuin tarpeen olisi. Ostoskeskukset takaavat tarjonnasta löytyvän jokaiselle jotakin. Sitten on Savonlinna. Täällä jos päättää lähteä shoppailemaan on vartissa kiertänyt kaikki kaupat. Esimerkiksi kenkäkauppaa en vielä täältä ole löytänyt. Saattaa toki johtua siitä, että täällä ei ilmeisesti sellaista ole. Tämä on tottakai opiskelijalle hyvä kun rahaa ei mene turhiin heräteostoksiin ja vaatteisiin joita "tarvitsee". 

Julkinen liikenne

Turussa toimii hyvin Föli-joukkoliikenne, joka kulkee jokapaikkaan Turussa mihin vain tarvitsee päästä. Linjoja on paljon ja ne kulkevat monta kertaa tunnissa. On täälläkin jotain busseja, mutta ne tuntuvat elävän aika pitkälti omaa elämäänsä aikataulujen kanssa ja linjoja on 4(?). 

Parkkipaikat

Turussa keskustan läheisyydessä saa aina etsiä parkkipaikkaa vähintään pari kierrosta ympäri korttelia. Lähes jokapaikassa on myös huutavat parkkimaksut. Savonlinnassa parkkipaikka löytyy aina mihin sitten meneekään ja pärjää pelkällä parkkikiekolla. Tää on huikeeta! Ei parkkimaksuja ja aina saa auton lähelle.

Kahvilat

Turussa ehkä yleisin kaverien kanssa hengailupaikka ainakin minulla oli erilaiset kahvilat. Vakkari kahvilana meidän kaveriporukalla oli Smo&Fro, jossa juotiin aina frabbet. Savonlinnassa ei hirveästi ole kahviloita ( tai en ole vaan löytänyt), joissa viettäisi aikaa kaverien kanssa. Kävimme parin opiskelukaverin kanssa kahvilla ennen koulujen alkua ja kyseisestä kahvilasta oli latte loppu (?). 

Tarkoitus ei mitenkään ollut nostaa toista kaupunkia korokkeelle tai yrittää selvittää kumpi on parempi kaupunki. Molemmissa on omat hyvät ja "huonot" puolensa ja edelleen kuuden viikon jälkeen voin sanoa olevani aidosti onnellinen täällä Savonlinnassa!

Vertailtavia asioita jäi vielä monta ja mitä kauemmin täällä asuu ja tottuu vielä enemmän täällä elämiseen, sitä enemmän niitä tulee. Todennäköisesti siis osa II tulossa jossain vaiheessa joskus. 

Ihanaa ja syksyistä viikon alkua kaikille!

<3:M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti