Who I am?

lauantai 28. helmikuuta 2015

"Studying doesn't suck nearly as much as failing"


Moikka! Kirjoitukset lähenee kovaa vauhtia ja ainakin musta alkaa tuntua, että aika loppuu kesken. Mistä tää johtuu? Jos olisi aloittanut aiemmin lukemaan, niin ei ois tullut tälläistä tunnetta. Team viimetippa, kuuluuko tähän muitakin? Stressin taso alkaa pikkuhiljaa nousta todella korkealle. Päivät tuntuu noudattavan samaa puuduttavaa kaavaa ja tuntuu, ettei päivät muusta koostu kuin lukemisesta. Lohdutuksen sana on kuitenkin se, että tää kaikki on kahden viikon päästä ohi. En voi sanoin kuvailla kuinka odotan sitä fiilistä kun viimeisen kerran lähtee salista englannin kirjoituksista 13.3. Sitä helpotuksen määrää. Kuitenkin siihen on vielä matkaa. Sitä  mielen valtaamaa helpotuksen tunnetta ennen on tehtävä kovasti töitä sen eteen. Koska tiedän, etten ole ainoa, joka näin tuntee ja muu tekeminen houkuttaisi enemmän kuin kirjat, kokosin pari ainakin mulla toimivaa motivointi-ajatusta.


Mitään oikotietä ei ole pärjätä ylioppilaskirjoituksissa. Kaikki se perslihasten puutuminen ja kirjojen yömyöhään tuijottaminen on sen arvoista. Kaikki tiedämme, että varmasti maailmassa olisi sata mukavampaakin tapaa viettää päivät, kuin lukea niitä kirjoja, mutta se on vaan jotain, mitä on ns. pakko tehdä. Askel askeleelta ja töitä tehdessä on lähempänä menestystä ja niitä tavoiteltuja arvosanoja. Jos aihe on mielenkiintoinen ja ympäristö mukava, voi saada flown päälle ja uppoutua niin siihen kirjan maailmaan, ettei edes huomaa ajankulua. Tällöin lukeminen on mukavaa ja sitä tulee tehtyä melkein ihan huomaamattaan. 

 Studying doesn't suck nearly as much as failing.


Kielteiset ajatukset pois päästä! Kun ajattelet, ettet osaa tai pysty siihen, asetat aivosi kielteiseen tilaan, ja tosiaan et onnistukaan. Trust yourself. Ilman itseluottamusta on vaikea, lähes mahdotonta onnistua. Jos kuitenkin vielä ajattelet kuin kuvan kaksi ensimmäistä porrasta, siirry seuraavia portaita käyttäen portaikon huipulle. Unohda kielteiset ajatukset ja ala uskomaan itseesi.



Kuvan kypäräpäinen hiiri kuvaa kirjoituspäivän aamulla koululle tulevaa abiturienttia. Hiiri on valmis taistelemaan juuston itselleen (juusto= menestyminen kirjoituksissa). Jotta hiiri saa palkinnon (juuston),sen pitää luottaa itseensä ja uskaltaa mennä pois omalta mukavuusalueeltaan. Juuston saaminen edellyttää kuitenkin hiireltä itseluottamusta ja kovan työn sen saamisen eteen. Työ on kova, mutta aika erittäin lyhyt. Samalla tavalla verrattavissa on abiturientin tekemä kova työ kirjoituksiin. Se aika, joka tähän lukemisen jaksoon käytetään on olemattoman pituinen, pieni osa elämäämme. Kaikilla on käytössään sama aika. Joku toinen hiiri voisi käyttää ajan "huonosti" ja jäädä ilman juustoa. Tämä kypärällä varustautunut hiiri käyttää ajan tehokkaasti ja saa lopulta juuston. Samalla tavalla hyvin valmistautunut ja itseluottamusta puhkuva abiturientti suorittaa kirjoituksensa ja saavuttaa tavoittelemansa arvosanat. Kyse on enää oikeaastaan siitä, että miten jokainen sen 24 tuntia vuorokaudestaan käyttää, kuka nappaa juuston ja kuka ei. Kaikki on omissa käsissä.

Stay motivated and study hard.

<3:M



4 kommenttia:

  1. Moikka Maria! Eeva tässä =) Sun julkinen blogipostaus tuli vastaan mun FB:n aikajanalla, onhan meillä siellä monta yhteistä ystävää, ja aattelin kommentoida. Tää sun opiskelupostaus ei vois tulla parempaa saumaa monessaki mielessä: mulla on usein mielessä teidän tuntemieni abien jaksaminen viimeisillä urakkaviikoilla ennen ku kirjoitukset on ohi. Sulla on mieletön asenne opiskelua kohtaan, oli tosi inspiroivaa lukea tätä tekstiä! Mulla on myös tällä hetkellä työläs vaihe omissa opinnoissa - viimeisiä viedään pikkuhiljaa, ja motivaatio on välil vähä hukassa tiettyjen kurssien kohdalla ja migreenikohtaukset on alkanu vaivata taas enemmän muutaman kuukauden tauon jälkeen. Mutta kyllä me selvitään! Lähetän sulle kaiken tuen ja tsempin tän viestin välityksellä - en malta oottaa, et pääsen juhlistamaan teidän ylppäreitänne keväällä, kun juhlan aika viimein koittaa!! =) Tiedätkö sä muuten, minne aiot pyrkiä lukion jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua kiitos Eeva!:) Tosi harmi noi sun migreenikohtaukset, toivottavasti niiden kanssa helpottais pian! Tsempit ja tuet myös täältä sinne opintojen kanssa, kyllä sekin kohta helpottaa varmasti ja pian alkaa tulemaan niitä keväisiä kelejä, niin nekin vähän piristää!:)
      Aion pyrkiä lukion jälkeen Savonlinnaan okl:ään:)

      Poista
    2. Mitä, oikeesti? Mahtavaa!! =) Tunnetko sä Savonlinnasta porukkaa kun oot sinne menossa?
      Hei kuule, jos sopii ni mä laitan sulle tässä lähiaikoina viestin vaikka FB:ssä OKL:ään liittyen =)
      Ja kiitti tsempistä, tulee kyl tarpeesee. Tuli tuossa viime yönä valvottuu viitee asti kirjoittamassa. Oli myös aikainen herätys, joten oli semmoinen "hautaan-kasvot-liinan-alle-koska-oon-zombi" -fiilis ku käveli tänään kaupungilla! =D

      Poista
    3. En tunne sieltä ketään:D Haluun vaihtaa maisemaa ja sinne olis ainakin tilastojen mukaan helpompi päästä kun tänne Turkuun, josta haluun muutenkin pois tällä hetkellä. Joo kiva, pistä vaan viestiä!:) Hui kamala, mut hei onneks opiskelu ei koskaan mee hukkaan ja siitä on aina hyötyä! Voit olla ylpee itestäs kun kadulla joku tulee väsyneen näkösenä vastaan vaikka edellisen baari-illan jälkeen ja sä oot käyttänyt sen ajan tosi hyödyllisesti!:)

      Poista